Jagoda: kształt
|
OIV 223 | |
Berry: shape
|
Wartość deskryptora:
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
sferyczna spłaszcz.(obolid) | kulista (globose) | szeroka elipsoida (broad ellipsoid) | wąska elipsoida (narrow ellipsoid) | cylindry-czna (cylindric) | rozwarta jajowata (obtuse ovoid) | jajowata (ovoid) | odwrotnie jajowata (obovoid) | w kształcie rożkowatym (horn shaped) | w kształcie palcowatym (fingershaped) |
Przykładowe odmiany:
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
Riesling B Chasselas Michel Tompa B | Chasselas B | Barbera NMüller- Thurgau B | Olivettenoire NDattier deBeyrouth B | Khalilibelyi B | Ahmeur bouAhmeur Rs | Bicane B | Muscatd’Alexandrie B Valenciblanco B | Santa Paula B |
Definicje:
Obserwacja w stanie dojrzałości. Badanie 30 jagód, niezdeformowanych przez kompresję, pobranych ze środkowej części 10 gron.
| ||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz