Jagoda: kolor skórki
|
OIV 225 | |
Berry: color of skin
|
Wartość deskryptora:
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
żółto-zielony (green yellow) |
różowy (rose) | czerwony (red) | szary (grey) | ciemno-czerwony, fioletowy (dark red, violet) | niebiesko-czarny (blue black) |
Przykładowe odmiany:
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
Chasselas B | Chasselas rose Rs | Molinera Gorda Rg Chasselas rouge Rg | Terret gris G Pinot gris G | Christmas Rose Rg Cardinal Rg | Pinot N |
Definicje:
Obserwacja w stanie dojrzałości. Badanie 30 jagód pobranych ze środkowej części 10 gron. Uwaga: może być zależny od doświetlenia (należy obserwować tylko jagody wystawione bezpośrednio na działanie słońca).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz